fachowiec z Przemyśla

Zmyślny fachowiec, kucharczyk z Przemyśla,
bigos świąteczny gotować zamyślał.
Zakupił kiszoną kapustę,
kiełbasę, różne mięsa tłuste.
Zamiast koniny dodał kawał... dyszla


bronmus45

Autor zablokował możliwość oceniania. Kategoria: Życie Data dodania 2017-08-19 02:32
Komentarz autora:
Napisz wiadomość Dodaj do listy znajomych Strona glówna < bronmus45 > wiersze >
bronmus45 | 2017-08-19 17:06 |
Ciebie nuel /Tom_70 z kolei, jako niewydarzonego nauczyciela wszystkiego i wszystkich oraz jednego z niewielu (chyba) plagiatorów, wpisujących w swoje dzieła całe frazy (kolejne) uznanych poetów. I takimi osiągnięciami "miszczowskimi" się chwalącego.
bronmus45 | 2017-08-19 14:53 |
p_s - dzięki za miłe słowa i... spróbuj ugotować bigos z dodatkiem koniny - smacznego --- 3msie
bronmus45 | 2017-08-19 14:51 |
nuel - na każdym z portali w których istniejesz (pod różnymi nickami) doprawdy wielu ma ciebie już dosyć. Ta twoja gigalomania (stopień wyższa od mega) przerasta możliwości bardziej wrażliwych na przebywanie z tobą w jednej społeczności. Dlatego też odchodzą sami - a ja - najwyżej jestem kolejny raz banowanym za kłótnie z takimi, jak ty. Bo ja tobie "nie ustąpię pola" nawet za cenę kolejnego bana. Jesteś po prostu wrzodem odżywiającym się psuciem innym poczucia swojej wartości. Bo ty wiesz lepiej - nawet, jak wybrnąć z plagiatu, jakim przecież mógłbyś się pochwalić...
p_s | 2017-08-19 14:25 |
limeryk co się zowie :-)
bronmus45 | 2017-08-19 11:39 |
- a kto może zabronić kucharzowi tworzenie własnej kompozycji dla bigosu?... Ja na przykład dodaję do niego mięso... indyka uprzednio upieczone. I to jest naprawdę smaczne. Raz nawet - dla próby - dodałem flaki wołowe w batonie (już gotowe, ze sklepu) i spożywający tenże bigos dopytywali się, cóż to za smaczne mięsko się w nim znajduje. Z koniną nie próbowałem, lecz zapewne to zrobię, jeśli znajdę jeszcze gdzieś takie mięso. Więc nie mów już z góry - nie, bo nie - twoje zasady nie muszą obowiązywać wszystkich... A zapewne w Mongolii - jeśli tylko znają potrawy zbliżone do bigosu - to zapewne podstawowym wkładem mięsnym byłaby właśnie konina.
Ziela | 2017-08-19 09:51 |
Tak ! Ustawiony pod puentę. 5
bronmus45 | 2017-08-19 08:34 |
- ostatni wers w limeryku winien (z zasady) zaskakiwać absurdalnością, co rzadko kiedy się udaje
Brak komentarzy
Aby dodać komentarz zaloguj się
E-mail Hasło Zarejestruj się